Iskolde facts - Vitaminer hældt på pose
Dybfrysning af grøntsager, frugt og bær er en meget
anvendt opbevaringsmetode. Frysningen konserverer råvaren, bevarer mest mulig
smag og kvalitet, og forsinker nedbrydningen af dens næringsværdi og
vitaminindhold.
Fra høst til frost på under 3 timer Frigodan’s danske ærter indfryses max. 3 timer efter høsten på marken, og derved bremser vi tabet af vigtige vitaminer. Først efter 9 måneders opbevaring på frost vil indholdet af C-vitaminer i ærterne være reduceret med ca. 5%. Danske Konventionelle Ærter: Danske ærter klassificeres i følgende kategorier:
Ekstrafine ærter: Ærterne er i størrelsen mindre end 7,5 mm i
diameter, Kvalitet (KV) I
Fine ærter: Ærterne er mindre end 8,75 mm i
diameter, Kvalitet (KV) I
Mellemfine ærter: Ærterne er mellem 8,75 mm og 10,2 mm i
diameter, Kvalitet (KV) I eller Kvalitet (KV) II Kvalitet (KV)
I og Kvalitet (KV)
II angiver hvor hårde ærterne er.
|