Til 8 personer

Blåbær-cheesecake med mascarpone og vanilje

300 g Frigodan Blåbær
300 g digestive kiks
100 g smør
½ tsk. stødt ingefær
5 blade husblas
½ dl kogende vand
250 g mascarpone eller anden flødeost
150 g sukker
Kornene fra ½ stang vanilje
Revet skal fra 1 citron
2,5 dl piskefløde
1 spsk. vaniljesukker

  1. Knus kiksene.
  2. Smelt smørret og bland med kiks og ingefær.
  3. Beklæd en springform med bagepapir og kom kikseblandingen i bunden. Tryk det sammen med håndfladen.
  4. Læg husblasen i blød 5 min. i koldt vand.
  5. Pisk mascarpone, sukker, vaniljekorn og halvdelen af citronskallen let og luftigt.
  6. Smelt husblassen i kogende vand, afkøl et par min. og hæld det under kraftig omrøring i en tynd stråle i ostecremen.
  7. Pisk fløden til flødeskum og vend den i.
  8. Hæld ostecremen over kikseblandingen i springformen, glat overfladen og sæt den i køleskabet i mindst 2 timer.
  9. Bland de frosne blåbær med resten af citronskallen og vaniljesukker og sæt dem til optøning.
  10. Hæld bærrene ud over kagen og servér straks.

Andre opskrifter med Frigodan Blåbær

Ymerfromage med blåbær og hyldeblomst

Produkt der indgår i opskriften