Til 8 stykker

Hindbærtærte med blød Amaretto-smag

300 g Frigodan Hindbær
150 g hvedemel
100 g smør
1 æg str. S
150 g smør
150 g sukker
150 g marcipan
¼ dl Amaretto likør
3 æg

Da vores hindbær hverken er skyllet eller varmebehandlet, skal de koges i minimum 1 minut for brug. Læs mere om fødevaresikkerhed på Fødevarestyrelsens hjemmeside (fvst.dk).

  1. Bland hvedemel og flormelis, smuldr smørret heri og saml hurtigt dejen med æg.
  2. Læg dejen til afkøling 30 min. i køleskabet inden den rulles ud og lægges i en smurt tærteform ca. 24 cm.
  3. Rør smør og sukker blødt og bland med revet marcipan samt Amaretto.
  4. Pisk æggene i dejen og hæld den i tærteformen.
  5. Drys med frosne bær og bag tærten på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 40-45 min.
  6. Afkøl tærten (skal være helt kold) og server, evt. drysset med flormelis.

Andre opskrifter med Frigodan Hindbær

Sommerudgave af tiramisu-is med hindbær

Hindbærmuffins med chokolade og mandler

Produkt der indgår i opskriften