Portionen svarer til én cheesecake

Cheesecake med vilde blåbær

Ingredienser:
Bund
200 g økologiske Digestive kiks
90 g økologisk smør

Blåbær topping
200 g Frigodan Økologiske vilde blåbær
75 g økologisk rørsukker
5 g økologisk vaniljesukker
400 g økologisk flødeost, naturel
2,5 dl økologisk piskefløde
100 g flormelis

Pynt:
Lidt hvid chokolade.

Sådan gør du:

Bund

  1. Smuldr Digestive kiksene.
  2. Smelt smørret og bland de smuldrede kiks i det smeltede smør.
  3. Klargør en springform (Ø20 cm) med bagepapir i bunden.
  4. Kom blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne.
  5. Sæt springformen på køl.

Blåbær topping

  1. Kog blåbær, rørsukker og vaniljesukker og lad det koge i 1-2 min., stil det herefter på køl.
  2. Kom alle ingredienserne til fyldet i en skål sammen med ½ delen af blåbær toppingen og pisk med en elpisker til massen bliver til en fast creme.
  3. Tag springformen ud og fordel blåbær topping på bunden. Smør det godt ud i siderne.
  4. Bank let hele formen og sæt kagen på køl i min. 5-6 timer.
  5. Varm en kniv op i kogende vand og løsne kagen i siderne fra springformen.
  6. Pynt kagen med resten af blåbær topping, mynteblade og spåner af hvid chokolade.

Andre opskrifter med Frigodan Økologiske vilde blåbær

Sirup til vafler, desserter eller yoghurt