Til 20 personer

Sveskeblommekompot med crunch

Ingredienser:
2,5-3 kg Frigodan Sveskeblommer
1 vanille stang
Ca. 600 g sukker til kompot
Lidt vand
6 dl piskefløde
1 kg færdigristede toppings

Tip:

  • Læg først kompotten sammen lige før servering, så toppings bevarer sprødheden.
  • Man kan erstatte færdigristen topping med hjemmelavede ristede havregryn 
  • Sveskeblommekompotten kan med fordel laves et par dage i forvejen.

Sådan gør du:

  1. Sveskeblommerne bringes i kog i en gryde sammen med vanille, sukker og lidt vand.
  2. Lad det småsimrer til sveskeblommerne er kogt ud, og kompotten har en tyk konsistens.
  3. Kompotten afkøles.
  4. Flødeskummet piskes.
  5. Sveskeblommekompotten anrettes i bunden af en tallerken eller et glas, dernæst topping og så fremdeles.
  6. Til sidst pyntes der med letpisket flødeskum og lidt topping.

Produkter der indgår i opskriften