Til 10 personer

Kalvespidsbryst med stuvet rodfrugtblanding

Ingredienser:
2,5 kg kalvespidsbryst
600 g Frigodan Løg i tern
80 g groftmalet sennepspulver
½ dl salt
3 liter vand

Stuvet Rodfrugtblanding:
1 liter kogelage fra kalvespidsbryst
4 dl fløde
5 g høvlet peberrod
Jævning
2,5 kg Frigodan Rodfrugtblanding
1 spsk. Ardo Persille
1 tsk. Ardo Dild
Salt og peber

Pynt:
Karse og tern af smørristet rugbrød.

Tip:
Der kan anvendes oksespidsbryst i stedet for kalv.

Sådan gør du:

  1. Kalvespidsbryst, løg i tern, sennepspulver, salt og vand kommes i en gryde og bringes i kog.
  2. Når det koger, skrues der ned på halvt blus og kalvespidsbrystet simrer i ca. 3 timer, til det er mørt (der afskummes under tilberedningen).
  3. Spidsbrystet tages op af kogelagen og holdes varmt.
  4. Kogelagen sigtes og bruges til sauce.
  5. Lagen bringes i kog sammen med fløde og peberrod og jævnes.
  6. Rodfrugtblandingen tilsættes og retten simrer i ca. 12-15 minutter.
  7. Herefter tilsættes persille og dild, og der smages til med salt og peber.
  8. Den stuvede rodfrugtblanding serveres med skiver af kalvespidsbryst og kartofler.
  9. Pyntes med karse og tern af smørristet rugbrødstern.