Portion til 36 boller

Gulerodsboller

Ingredienser:
400 g Frigodan Gulerødder i strimler
300 g Frigodan Broccolibuketter, håndskårne
50 g gær
4 dl vand
2 dl chiafrø
2 dl solsikkekerner
3 tsk. salt
1 tsk. sukker
100 g blødt smør
3 æg
2 dl rapsolie
1000 g mel
200 g grahamsmel
1 æg til pensling

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i lunken vand.
  2. Optø gulerødder i strimler og broccolibuketter.
  3. Blend broccolibuketter med olie og smør til en grødet konsistens.
  4. Kom alle ingredienser i en skål og ælt dejen ca. en ½ time på røremaskine.
  5. Kom film over skålen og lad dejen hæve i 45 minutter et lunt sted.
  6. Form dejen til boller og lad dem hæve i 30 minutter.
  7. Varm ovnen op til 220 °C.
  8. Bollerne pensles med æg. Bag dem til de er gyldne i ca. 12-14 minutter.