Til 10 personer

Ruller af blomkålsris med rørt laks

Ingredienser:
Bund:

500 g Frigodan Blomkålsris
8 æg
2 ½ dl creme fraiche 38 %
2 spsk. Ardo Dild
Salt og peber

Rørt laks:
400 g varmrøget laks
150 g rygeost
2 ½ dl creme fraiche 38 %
50 g Ardo Skalotteløg
Salt og peber

Pynt:
Tyndskåret fennikel
Dild
Lakserogn

Sådan gør du:

  1. Blomkålsrisene optøs.
  2. Æggene røres sammen med creme fraiche 38 % og dild.
  3. Blomkålsrisene vendes i, og blomkålsmassen krydres med salt og peber.
  4. Blomkålsmassen fordeles på en bageplade med bagepapir, der er sprayet med olie.
  5. Blomkålsbunden bages ved 190 °C i 10 min. og afkøles i køleskab.
  6. Alle ingredienserne til rørt laks kommes i en skål, røres godt igennem og smages til med salt og peber.
  7. Blomkålsbunden halveres, og stykkerne smøres med rørt laks.
  8. Bundene rulles til ”roulader” og pyntes med tyndskåret fennikel, dild og lakserogn.
  9. Skæres herefter i skiver og serveres straks.