Til 10 personer

Sommersalat med ærter

Ingredienser:
1250 g små kartofler
1000 g Frigodan Fine ærter
2 ½ bdt. radiser, skyllede og skåret i skiver
2 ½ bdt. purløg
2-3 store bakker karse

Dressing:
300 g creme fraiche 18 %
150 g mayonnaise
1-3 stk. bananskalotteløg (50 g)
Salt og peber

Tip!
Serveres fx sammen med grillede kyllingebryster eller koteletter.

Sådan gør du:

  1. Kog ærterne til en kernetemperatur på 75 ºC. Køl dem ned.
  2. Kartoflerne skylles, renses og koges i letsaltet vand, til de er møre og køles ned i koldt vand.
  3. De afkølede kartofler deles i kvarte og blandes sammen med de afkølede ærter, halvdelen af karsen, halvdelen af den finskårne purløg og halvdelen af radiserne.
  4. Creme fraiche, mayonnaise og finthakket skalotteløg blandes sammen til en dressing og smages til med salt og peber.
  5. Dressing og salat vendes sammen og pyntes til sidst med det sidste karse, purløg og de sidste radiser.
  6. Servér straks.

Produkter der indgår i opskriften