Til 1 gastrobakke

Økologisk focacciabrød

Ingredienser:
25 g økologisk gær
7½ dl lunken vand
½ dl økologisk olivenolie
3 tsk. havsalt
1000 g økologisk hvedemel

Topping:
3-4 håndfulde Frigodan Økologisk 3-farvet Peberfrugtmix i tern
Lidt olivenolie
Frisk hakket økologisk basilikum
Ardo Økologisk Hvidløg i tern
Havsalt

Sådan gør du:

  1. Gæren røres ud i lunken vand, og olivenolie og salt tilsættes.
  2. Hvedemelet kommes i, dejen æltes godt i maskine og hæver herefter tildækket i 40 min.
  3. Bagepapir kommes i en gastrobakke og stænkes med olivenolie.
  4. Dejen kommes i gastrobakke og trækkes ud til kanterne af bakken.
  5. Dejen hæver til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
  6. Økologisk 3-farvet Peberfrugtmix i tern (frosne) hældes ud over dejen, og de trykkes ned i.
  7. Dejen stænkes med lidt olivenolie og drysses med basilikum, hvidløg og salt på toppen.
  8. Focacciabrødet bages i 25 min. ved 200 ºC.