Til ca. 8 stykker

Skovbærmarengs med skovbærfløde

300 g Frigodan Skovbær
3 æggehvider
150 g sukker
2 spsk. skovbærsirup
150 g sukker
¼ dl. piskefløde

  1. Bring langsomt skovbær og sukker i kog i en gryde.
  2. Kog kraftigt 2-3 min. til saften har sirupskonsistens, si bærrene fra og sæt begge dele til afkøling.
  3. Pisk æggehviderne stive, tilsæt 3 spiseskefulde sukker og pisk til marengsen er sej.
  4. Vend resten af sukkeret forsigtigt i.
  5. Kom marengsen i en pose, hæld siruppen i posen og bland forsigtigt med skaftet på en ske, så der bliver røde striber.
  6. Sprøjt maregnsen i 8 små toppe ud på en bageplade og bag dem ved 125 °C i ca. 1 time.
  7. Pisk fløden til stift flødeskum og vend resten af skovbærrene i flødeskummet.
  8. Server de afkølede marengs som 4 stk. "sandwich" (som vist her på billedet) med bærflødeskummet imellem 2 marengs, eller server alle 8 marengs som enkelte toppet med bærflødeskum.

Andre opskrifter med Frigodan Skovbær

Skovbærkage med kokos og evt. lidt creme fraiche

Skovbærmuffins med hvid chokolade

Skovbær under marengslåg

Produkt der indgår i opskriften