Til 10 personer

Moussaka med Mediterranean Brunoise

Ingredienser:
Kødsauce:
4 spsk. olie
1 kg hakket oksekød
750 g Ardo Mediterranean brunoise
2 dl vand
30 g Ardo Hvidløg i tern
200 g tomatpuré
2 spsk. Ardo Oregano
Salt og peber

Kartoffelfyld:
6 bagekartofler, skåret i ½ cm tykke skiver
Bechamelsauce:
100 g smør
100 g hvedemel
1 liter mælk
Salt, peber og muskatnød

Sådan gør du:

  1. Olien varmes i en gryde, og oksekødet svitses i ca. 5 min.
  2. Mediterranean brunoise, vand, hvidløg, tomatpuré og oregano tilsættes.
  3. Der skrues ned til svag varme, det hele simrer 25 min. under omrøring og smages til med salt og peber.
  4. Kartoffelskiverne koges i letsaltet vand i ca. 6-8 min. til de er let møre (prøv evt. med en lille bid).
  5. De tages op af vandet og dryppes af.
  6. Smørret smeltes i en gryde og melet tilsættes, mens der røres i gryden.
  7. Herefter tilsættes mælken gradvist, og der røres konstant i saucen, indtil den begynder at tykne.
  8. Smages til med salt, peber og muskatnød.
  9. Et stort fad smøres, og kartoffelskiverne lægges i bunden af fadet, så de overlapper hinanden.
  10. Herefter hældes kødsaucen over kartoffelskiverne og fordeles i et jævnt lag.
  11. Til sidst hældes bechamelsaucen henover, og moussakaen bages ved 180 ºC i ca. 30-40 min., indtil den er gylden.