10 personer

Italiensk urtebruschetta med friskost og hvidløg

Ingredienser:
20 skiver flutes
1 ½ dl olie
100 g Ardo Italiensk krydderurtemix
Salt og peber

Friskost:
300 g friskost
1 ½ spsk. Ardo Hvidløg (finthakket)

Tilbehør:
40 skiver chorizopølse

Sådan gør du:

  1. Brødskiverne lægges ud på en gastrobakke med bagepapir.
  2. Olie og Italiensk krydderurtemix røres sammen, og brødskiverne pensles godt med urteolie på begge sider.
  3. De krydres med salt og peber og bages i ca. 12 min. ved 180 °C, til de er gyldne og sprøde.
  4. Friskost røres sammen med hvidløg.
  5. En pande varmes op ved middel/høj varme, og skiver af chorizopølse steges i ca. 30-40 sekunder på hver side, til de er sprøde.
  6. De sprøde chorizopølser tages af panden og lægges over på en tallerken.
  7. Lidt friskost smøres på hver af de sprøde skiver flutes, og de pyntes med 2 skiver chorizopølse på hver skive.

Til 10 personer

Flæskesteg med Italiensk krydderurtemix og citron

Ingredienser:
1 kamsteg, ca. 2 kg
Ardo Italiensk krydderurtemix
1 citron
Olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Stegen skæres ud under fedtkanten og rundt, så det bliver en aflang flad steg.
  2. Kødsiden krydres godt med Italiensk krydderurtemix, revet skal af citron, lidt olivenolie, salt og peber.
  3. Stegen rulles stramt sammen igen og bindes op med kødsnor.
  4. Sværene krydres godt med salt.
  5. Stegen steges i ovnen i 40 min. ved 200 ºC, ovnen skrues ned på 190 ºC, og den steges i yderligere 40 min.
  6. Flæskestegen er færdig, når en kernetemperatur på 70 ºC er opnået.
  7. Lad stegen trækker i 15 min., inden den skæres i skiver.