Til 4 personer

Varm thaisalat med marineret flanksteak

Ingredienser:
400 g flanksteak eller 2 store minutbøffer

Marinade:
2 spsk. østerssauce (sort, tyk sauce)
2 spsk. soja
2 tsk. mørk sesamolie
1 spsk. limesaft

Øvrige:
1 pose Frigodan Wokblanding (med inspiration fra Bali) 
2 store røde chilier
Sesamolie
50 g ristede, saltede cashewnødder
Fiskesauce
1 bdt. thai basilikum eller alm. basilikum

Sådan gør du:

  1. Mariner kødet mindst 1 time i østerssauce, soja, sesamolie og limesaft.
  2. Tag kødet op af marinaden og steg det 4-5 min. på hver side afhængig af tykkelse.
  3. Kog panden af med resten af marinaden og en anelse vand og gem det til servering.
  4. Skær chili uden kerner i tynde strimler og lynsteg dem sammen med baliblandingen i lidt sesamolie ca. 4 min.
  5. Kom cashewnødder ved og lynsteg endnu 1 min.
  6. Smag til med fiskesauce. Skær kødet i skiver og læg det ved grøntsagerne.
  7. Dryp med den afkogte marinade rundt hen over salaten og drys med basilikum før servering.

Andre opskrifter med Wokblanding

Wokret med frisk koriander og ris

Wokret med oksekød i grøn karry

Balinesisk wokret med skinke

Wokret med svinekød i ketjapkokos

Balinesisk wokret med karrykylling

Balinesiske kødboller med ris