Ingredienser til 40 boller 10 madbrød

Boller/madbrød med spinat, korn og linser

Ingredienser:
200 g Ardo Bulgur 
200 g Ardo Kornmix 
150 g Ardo Tricolore-linser
250 g Ardo Helbladet spinat “Foglia” 
50 g gær
½ l lunkent vand
200 g creme fraiche 18 %
200 g solsikkekerner
200 g grahamsmel
Ca. 1000 g hvedemel
70 g smør
2 tsk. kardemomme
4 tsk. salt
2 stk. æg (+ 1 stk. til at pensling)

Hummus med hjemmelavet Tahin:
500 g Ardo Kikærter (10002168)
65 g Ardo Hvidløg i tern (10001944)
4-5 spsk. tahin
80 g citronsaft
2 tsk. spidskommen
Cayennepeber (efter smag)
½ dl olivenolie
½ dl vand
Salt og peber

Tahin:
100 g sesamfrø
½ dl raspsolie
½ tsk. salt

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Tø bulgur, kornmix, linser og spinat op og lad spinaten dryppe godt af.
  3. Bland alle ingredienserne og rør dejen i ca. 30 minutter i en røremaskine.
  4. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  5. Form bollerne eller brødene og lad dem efterhæve i ca. ½ time.
  6. Pensel bollerne eller brødene med et sammenpisket æg.
  7. Bag dem ved 220 ºC i ca. 12 min.

Sådan gør du, Tahin:

  1. Rist sesamfrøene på en tør pande, indtil de er gyldne.
  2. Blend sesamfrø, olie og salt til en blød og ensartetkonsistens (det kan tage 4-5 min.).

Sådan gør du, Hummus:

  1. Kog Kikærterne efter anvisning på posen, og køl demned.
  2. Blend alle ingredienserne til hummus undtagen vand.
  3. Blend til en ensartet masse, og tilføj vand lidt adgangen, indtil den ønskede konsistens opnås.
  4. Smag til med salt og peber.