Til 4 personer

Fransk bondesalat med haricots verts

Ingredienser:
400 g Meget fine haricots verts
400 g små nye kartofler
4 æg
150 g bacon
250 g cherry- eller cocktailtomater
2 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 fed knust hvidløg
½ tsk. dijonsennep
Salt og peber
1 bdt. brøndkarse
1 bdt. kørvel

Tilbehør:
Groft brød.

Sådan gør du:

  1. Kog kartoflerne møre ca. 16 min. og sæt dem til afkøling.
  2. Kog æggene 8-9 min. og sæt dem til afkøling.
  3. Steg baconskiverne sprøde.
  4. Kog haricots verts og bland dem med halve kartofler og tomater.
  5. Pisk olivenolie, hvidvinseddike, knust hvidløg og dijonsennep sammen og smag til med salt og peber.
  6. Hæld dressingen over kartofler og grøntsager, vend det nænsomt og anret med halve æg, bacon og urter.

Opskrifter med Frigodan Meget fine haricots verts

Dampet torsk med sesam og lime

Haricots verts i sennepsmarinade

Kyllingebryst med pestogrønt

Bønner med hvidløg og salatost i tern

Nicoise salat med frisk tun

Urtefyldt ribbenssteg og lun bønnesalat

Salat med majschips, bønner og steak