Til 4 personer

Nicoise salat med frisk tun

Ingredienser:
600 g Frigodan Haricots verts, meget fine
300 g tunsteaks eller laksefilet
4 æg
250 g Cherry tomater
¼ dl olivenolie
¼ dl hvidvinseddike
1 fed hvidløg
50 g små sorte oliven
1 bdt. brøndkarse eller kørvel

Servér med godt groft brød.

Sådan gør du:

  1. Steg tunsteaksene 1-2 min. på hver side, så de stadig er rosa i midten, eller steg laksefileterne ca. 4 min. på hver side, til de er gennemstegte.
  2. Kog æggene 7 min., så de er smilende.
  3. Kog Frigodan Haricots verts i letsaltet vand.
  4. Pisk olivenolie, hvidvinseddike og knust hvidløg sammen og smag til med salt og peber.
  5. Vend Frigodan Haricots verts samt halve Cherry tomater i marinade og anret på tallerkener eller fad.
  6. Læg tunsteak delt i lidt mindre stykker samt halve æg oven på og pynt salaten med oliven samt brøndkarse.

Opskrifter med Frigodan Meget fine haricots verts

Dampet torsk med sesam og lime

Fransk bondesalat med haricots verts

Haricots verts i sennepsmarinade

Kyllingebryst med pestogrønt

Bønner med hvidløg og salatost i tern

Urtefyldt ribbenssteg og lun bønnesalat

Salat med majschips, bønner og steak